Verwijzing, onderzoek en behandeling

Als u of uw kind naar een logopedist wilt kunt u contact met mij opnemen via de telefoon of e-mail.
Logopediepraktijk de Kletsmaat werkt ook via Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). Dit betekent dat u geen verwijzing nodig heeft van de huisarts, tandarts of specialist. Bij enkele zorgverzekeraars (CZ, OHRA, Just, NN) is het echter wel nodig om een verwijzing aan te vragen voor logopedie.
De eerste keer dat u bij mij op locatie langs komt beginnen we met een intakegesprek en starten we met (een deel van) een onderzoek of observatie. Indien er op basis van deze gegevens een behandeling nodig is wordt er een behandelplan opgesteld gericht op u of uw kind.
Wij geven u daarnaast tips en adviezen voor de dagelijkse praktijk.

Samenwerking met andere hulpverleners en leerkrachten vind ik erg belangrijk en waardevol. Ik hebben daarom ook nauw contact met de leerkrachten van de scholen waar ik werk.

 

Vergoeding

Een logopedische behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basisverzekering. 

Voor cliënten vanaf 18 jaar valt logopedie onder het eigen risico. Uw vergoeding uit de verzekering is dus afhankelijk van het aantal logopedische behandelingen en de hoogte van uw eigen risico. Het is raadzaam om voorafgaand aan uw eerste consult uw zorgverzekering te controleren, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan.

 

Annuleren van afspraak

Indien u verhindert bent voor uw afspraak dient u de afspraak 24 uur van tevoren te annuleren.
Bij ziekte kunt u de afspraak voor 08:30 op dezelfde dag telefonisch annuleren bij mij.